HISTORIE

HOUG Tømrer- og snedkerfirma ApS startede i 1912 på Sct. Jørgensbjerg med en enkelt mand, en værktøjskasse og en Nimbus motorcykel med sidekassevogn.
Således udstyret kørte firmaets grundlægger Oluf Henrik Houg rundt til folk i Kalundborg og udførte tømrer-/snedkerarbejde. I 1914 var 4 svende beskæftiget. I 1918 købte O. H. Houg grunden på Holbækvej 5 og byggede her værksted.

Året efter kom beboelse til. På denne adresse har firmaet haft domicil helt frem til i dag. I årene frem, gennem krisetider i trediverne, verdenskrig i fyrrerne og til sin død i 1952, oparbejdede tømrermester Houg's firma et ry for godt og solidt håndværk med en stor kundekreds.

På dette tidspunkt gik en af Oluf Henrik Houg's sønner, ingeniør Niels Henning Houg, i kompagniskab med moderen Laura Nicoline Houg. Henning Houg blev eneejer af firmaet i 1970 og frem til 1992. I denne periode skete en gevaldig stigning i omsætning og antallet af medarbejdere steg til i alt 36 mand. Nye haller til værksted og lager blev opført.

Efter ansættelse i firmaet i 7 år indtrådte ingeniør Poul Erik Larsen (gift med Lene Houg) som medejer af firmaet i 1992. Ved Henning Houg's død i 1997 overtog Poul Erik Larsen firmaet som eneindehaver frem til 2005.

De nuværende ejere, bygningskonstruktør Ole Houg Larsen (ansat siden 2002) og bygningskonstruktør Rasmus Houg Larsen (ansat siden 2010), begge sønner af Poul Erik Larsen, købte sig ind med hver en fjerdedel af firmaet i 2005 for endelig, med hver en halvdel, at overtage hele HOUG Tømrer- og snedkerfirma ApS i 2010 som 4. generation i familien.
I firmaets 100-årige eksistens har det bevist sin levedygtighed ved at følge med udviklingen fra det fuldstændigt håndværksprægede arbejde til det mere service- og montagebetonede.
Grundlægger Oluf Henrik Houg
Klik for stort billede

 
Henning Houg
Klik for stort billede
 
Personalegruppe 1976
Klik for stort billede
 
Houg ApS - Holbækvej 5A - 4400 Kalundborg - Tlf. 59510337 - kontakt@houg.dk