HISTORIEN

Tømrermester O. H. Houg blev etableret i 1912 på Sct. Jørgensbjerg med en enkelt mand, en værktøjskasse og en Nimbus motorcykel med sidekassevogn.

Således udstyret kørte firmaets grundlægger Oluf Henrik Houg ud til folk i Kalundborg og udførte tømrer- og snedkerarbejde. I 1914 var 4 svende beskæftiget. I 1918 købte O. H. Houg grunden på Holbækvej 5 og byggede hér værksted. Året efter kom beboelse til.

På denne adresse har firmaet haft domicil helt frem til i dag. Gennem krisetider i trediverne, verdenskrig i fyrrerne og til sin død i 1952, oparbejdede tømrermester Houg’s firma et ry for godt og solidt håndværk med en stor kundekreds.

Oluf Henrik Houg

Niels Henning Houg

Ved faderens død gik en af Oluf Henrik Houg’s sønner, ingeniør Niels Henning Houg, i kompagniskab med moderen Laura Nicoline Houg og førte firmaet videre i navnet Tømrermester O. H. Houg og Søn.

Henning Houg blev efterfølgende eneejer af firmaet i 1970 og frem til 1992. I denne periode skete en markant stigning i omsætning og antallet af medarbejdere steg til i alt 36 mand, ligesom Tømrer- og snedkerfirmaet Henning Houg opførte nye haller på matriklen til værksted og lager.

Efter genansættelse i firmaet i 7 år indtrådte ingeniør Poul Erik Larsen (gift med Lene Houg) som medejer af firmaet i 1992.

Poul Erik Larsen blev udlært bygningssnedker hos Tømrermester O. H. Houg og Søn i 1969. Efter sin tid i Livgarden, på Københavns Teknikum og ved bl.a. Kalundborg Kommunes Tekniske Forvaltning kom han tilbage til firmaet i 1990 og indgik i 1992 som medejer af Tømrer- og snedkerfirmaet Henning Houg I/S.

Ved Henning Houg’s død i 1997 overtog Poul Erik Larsen firmaet og drev Houg’s eftf. v/ingeniør Poul Erik Larsen som eneindehaver frem til 2003, hvor hans sønner indgik i ejerskabet og firmaet ændrede navn til Houg Tømrer- og snedkerfirma ApS.

I firmaets mere end 100-årige eksistens har det bevist sin levedygtighed ved at følge med udviklingen fra det fuldstændigt håndværksprægede arbejde til det mere service- og montagebetonede.

Poul Erik Larsen

Ole og Rasmus Houg Larsen

De nuværende ejere bygningskonstruktør Ole Houg Larsen og bygningskonstruktør Rasmus Houg Larsen har begge stået i lære som tømrere i firmaet.

Ole Houg Larsen (genansat siden 2002) og Rasmus Houg Larsen (genansat siden 2010) – begge sønner af Poul Erik Larsen og Lene Houg Larsen – købte sig ind med hver en fjerdedel af Houg Tømrer- og snedkerfirma ApS i 2003 for endeligt, med hver en halvdel, at overtage hele firmaet i 2010.

Dermed føres virksomheden nu videre af 4. generation i familien.

2023

2023 scaled

2019

2016

2011

2002

1976